Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden?...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling...

Lees verder >

Assertiviteitstrainingen: 4 opleidingen

Filteren
Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Opleider
Toon meer opleiders
Startmoment
Toon alle startmomenten
Variant
Toon alle varianten
Locaties
Toon alle locaties

ROC van Amsterdam - Flevoland

z Wie zijn we?
Het ROC van Amsterdam - Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs voor jongeren en volwassenen op twaalf moderne mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Lelystad en Almere. Wij verzorgen onderwijs op alle niveaus en in bijna alle sectoren, van Zorg & Welzijn, tot Horeca en Administratie. Het ROC van Amsterdam - Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student.

Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling een flinke impuls met een assertiviteitstraining!

Trends & ontwikkelingen

Assertiviteitstrainingen bestaan al een lange tijd en de voordelen van het volgen van een assertiviteitstraining zijn in de basis hetzelfde. In vergelijking met andere opleidingen op Opleiding.nl spelen bepaalde trends en ontwikkelingen niet echt een belangrijke rol. Maar wat is dan wel belangrijk om te weten?

Het allerbelangrijkste is dat assertiviteit werkt. Het werkte eeuwen geleden, het werkt nu, en het zal ook in de toekomst werken. Assertiviteit is dus van alle tijden. Wel kunnen we steeds meer leren over assertiviteit, dankzij wetenschappelijke onderzoeken.

Zo is door middel van wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het streven naar win-winsituaties werkt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat assertiviteit tot meer zelfvertrouwen leidt. En meer zelfvertrouwen komt goed van pas om je angsten te overwinnen, jezelf te ontplooien en motiveren. Het helpt je om allerlei lastige situaties op een assertieve manier op te lossen. Handig, toch?

Bovendien helpt assertiviteit je om beter oplossingsgericht te denken. Als een probleem zich voordoet, denk je niet alleen aan jezelf of aan de andere partij. Je denkt aan beide. Dit helpt je om constructieve oplossingen te bedenken, die voor iedereen werken.

Tot slot ben je minder gestrest wanneer je assertiever bent. Stress is met name een gevolg van het opkroppen van emoties. Bovendien speelt een gebrek aan zelfvertrouwen een rol. Meer assertiviteit leidt dus tot minder stress. Heb jij wellicht baat bij een assertiviteitstraining?

Populaire opleidingen binnen Assertiviteitstrainingen zijn:

Natuurlijk Assertief Optreden

Wil jij graag sterker, zelfbewuster en weerbaarder zijn ten opzicht van je collega’s? Wil je bewuste keuzes maken en dichter bij jezelf blijven? Dan is de training Natuurlijk Assertief Optreden een goede keuze. Deze praktische training helpt je stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Je leert zichtbaarder te zijn en je eigen belangen goed en met respect te verwoorden. In de training oefen je met een trainingsacteur verschillende stijlen van assertief optreden.

Assertiviteit op de werkplek

In de training Assertiviteit op de werkplek ga je aan de slag met je persoonlijke communicatie. Je leert hoe je gedachten en gevoelens makkelijker uit kunt spreken in situaties waarin anderen iets anders willen dan jij. In de training leer je omgaan met feedback en krijg je tools om gedachten die assertief gedrag belemmeren om te zetten naar helpende gedachten. Na deze training kom je beter voor jezelf op, ben je weerbaarder en zichtbaarder op je eigen werkplek.

Assertiveness

In the Assertiveness training you will develop your personal communication skills. You will learn how to express thoughts and feelings more easily in situations where others want something different than you. In the training you will learn how to deal with feedback and you will get tools to present yourself. After this training you are able to express your wants and needs while still considering those of others.